17.10.2024, Štvrtok

Kreaton

Kreaton je súťažný workshop pre rozvoj kompetencií podnikavosti. Pracovali v obmedzenom časovom limite na kreatívnom zadaní v 5-členných zmiešaných tímoch z rôznych škôl.

Kreaton je súťažný workshop pre rozvoj kompetencií podnikavosti.


Dňa 16.10.2024 sa naši žiaci:

- Simona Gnepová z 5.A
- Viola Jenčová z 5.A
- Matej Lapšanský z 5.A
- Peter Mihaľ z 5.B
- Alex Senčík z 5.B

zúčastnili tejto súťaže v Košiciach. Pracovali v obmedzenom časovom limite na kreatívnom zadaní v 5-členných zmiešaných tímoch z rôznych škôl. Každý tím mal k dispozícii konzultantov z praxe. Ich úlohou bolo vytvoriť originálne a rentabilné riešenie.

Konkrétne mali vytvoriť hračku z ponúknutých materiálov v hodnote max. 5 € a potom ju odprezentovať tak, aby si ju ostatní kúpili. Tím, ktorý na tejto hračke najviac zarobil bol vyhodnotený ako najúspešnejší.

Aj keď naši žiaci neboli v prvých 3 víťazných tímoch, tak vďaka tejto skúsenosti si žiaci trénovali komunikačné a prezentačné zručnosti, ale aj kompetencie z oblasti tvorby nápadu, tímovej práce a finančnej gramotnosti či podnikavosti. . 

 

Súťažný workshop bol určený pre žiakov 5. alebo 6. ročníka základných škôl alebo primy 8-ročných gymnázií. JA Slovensko realizovalo Kreaton ako súčasť programu Podnikavosť hrou, s podporou UniCredit Foundation a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, v rámci projektu Re-power Your Future.

Ani učitelia nezaháľali a zúčastnili sa vzdelávania Podnikavosť hrou, čím môžu aj ostatným žiakom piateho a šiesteho ročníka zapojiť to blokového vyučovania v tomto programe.

 

Viac fotiek nájdete TU.